Heitz Cellar - Demeine Estate
USA/California
Heitz Cellar ble etablert i 1961 av Joe Heitz, en tidligere flymekaniker som utviklet en lidenskap for vin etter krigen. Etter endt utdanning i ønologi flyttet han til Napa Valley i 1951. Ti år senere kjøpte han og kona Alice en eiendom sørøst for St. Helena, i Rutherford, der det allerede var plantet Grignolino. En betingelse for kjøpet var at disse stokkene skulle bevares, noe som ble avtalt med et håndtrykk.
I 1963 inngikk Joe et samarbeid med Tom og Martha May, eiere av en vinmark beplantet med Cabernet Sauvignon. Med nok et håndtrykk sikret han seg retten til all frukt, og i 1966 lanserte han Martha’s Vineyard Cabernet Sauvignon – den første enkeltvinmarksvinen i Napa Valley.
Heitz Cellar ble sertifisert økologisk i 1984 og biodynamisk i 2021. Vingården omfatter i dag 170 hektar med vinmarker. Trailside og Linda Falls ble lansert som enkeltvinmarksviner i henholdsvis 1989 og 2013.
Familien Heitz eide eiendommen frem til 2018, da Demeine Estates overtok. Brittany Sherwood, som startet i kjelleren i 2012, leder i dag vinproduksjonen og viderefører arven etter Joe og David Heitz.