Kunnskap

Noble Vines

Noble Vines

Noble Vines Noble Vines lager fantastiske viner fra Monterey County som ligger i California.   Monterey County er inndelt i flere underregioner med egne AVAer. Områdets topografi og geologi spiller en viktig rolle for smaken/stilen på vinene. Det var først i 1960-årene at det ble startet kommersiell drift av vinhus i Salinas Valley. Noen av de all...

Les mer →
Hovedprinsipper for konjakkparing

Hovedprinsipper for konjakkparing

Hovedprinsipper for konjakkparing 1: Konjakk kan selvfølgelig ikke pares med milde matretter. Maten må ha karakter og skape en kontrast til konjakken. Forklaringen ligger i konjakkens natur. Som alt lagret brennevin består konjakk av alkohol (etanol), vann, fettsyrer og selvfølgelig aromastoffer. Det må være et slektskap mellom aromaene i maten og ...

Les mer →
Cellier des Dauphins

Cellier des Dauphins

Cellier des Dauphins er et kooperativ som ble dannet i 1965 ved at 6 vinbønder sør i Rhônedalen, som til da kun eksporterte vin i bulk, slo seg sammen og begynte å tappe vinene sine på flaske. I dag består kooperativet Cellier des Dauphins av 13 vinbønder. Hovedsetet ligger i Tulette, – en middelalderby i Provence. Link til produktene ...

Les mer →
Ølskolen

Ølskolen

Her kan du lese mer for å utvide din egen kompetanse om øl.

 

Les mer →
Ølskolen

Ølskolen

Ta en titt videre for å utvide din egen kompetanse.

 

Les mer →
Zýmē

Zýmē

Navnet Zýmē kommer fra gresk og betyr «gjær». Gjær er selvfølgelig en uunnværlig ingrediens i vinproduksjon, men samtidig har ordet en symbolsk betydning: Det skaper assosiasjoner til naturlighet – som er en grunnleggende verdi i Celestino Gasparis faglige og eksistensielle reise, samt til fermenteringsprosessen – forstått som en kontinuerlig streb...

Les mer →
Georg Breuer

Georg Breuer

Georg Breuer Georg Breuer er en kult-produsent med liten produksjon og en filosofi som sier at vinen lager seg selv.  Det betyr at ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes jorden mens druene vokser,  eller til vinen mens den får modne og gjæres på fat. Vinen gjennomgår gjæring på eikefat og får i denne perioden være helt i fred uten innblanding. P...

Les mer →
J. M. da Fonseca

J. M. da Fonseca

Vinhuset J.  M. da Fonseca ligger i regionen Setúbal, sør for Lisboa, ut mot Atlanterhavet. Periquita ble etablert av José Maria da Fonseca i 1841 og er det eldste registrerte portugisiske varemerket. Vinen oppnår stadig høy anerkjennelse av internasjonal presse, f. eks. fra Robert Parker som sammenligner Periquita med en delikat, myk og krydret bu...

Les mer →
Dopff & Irion

Dopff & Irion

Dopff & Irion holder til i landsbyen Riquewihri i Alsace.  Dette er  den vakreste av landsbyene langs vinveien -La route des vins- som strekker seg gjennom Alsace.  Eguiseheim, Riquewihr, Ribeauvillé og Mittelberghei er alle som klippet ut av et Grimm-eventyr.  Med det er Riquewhir som er den mest pittoreske av dem alle, med sine gamle bindings...

Les mer →
Cono Sur

Cono Sur

Viña Cono Sur ble grunnlagt i 1993 med tanke på å utforske eksport-markedet for innovative og nyskapende viner fra Chile. Navnet Cono Sur referer til beliggenheten på den sørlige halvkule ”Cone of South America”, hvor Chile befinner seg helt mot vest. Hovedkontoret til Cono Sur finner vi 150 km sør for Santiago i hjertet av den anerkjente dalen Col...

Les mer →
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.